1) Isıyı yansıtması ve maksimum enerji sağlaması,
2) Ortamın ısısının emilip bacadan dışarı atılmasını önleyen ayrıca geri tepme, is ve kıvılcım sorununu ortadan kaldıran, ısıya dayanıklı camlı kapağa sahip olması,
3) Odunun yanması için gerekli olan oksijeni alttan veren ve temizlik kolaylığı sağlayan kül çekmecesinin olması,
4) Küçük çaplı bacalarda bile, gövde ile yekpare olan baca çıkışı sayesinde, mükemmel çekiş ve türlü bacada sorunsuz bağlantı kolaylığı,
5) 200 m2'lik alanı tek başına ısıtabilecek kapasite. Üstelik, odun gibi keyifli ve ekonomik bir yakıt ile...
6) Isınmış olan temiz havanın hepsini izolasyon odasında biriktirip mekana geri verebilmesi ve aynı zamanda yanma sonucunda oluşan zehirli gazları doğrudan bacaya iletebilmesi.
Alıntıdır.
Kimi şömineler soguk havayı dışardan alıyo ama o biraz daha zor ısınıyo galiba.. Bu şekildede içerideki oksijeni kullanıyo diyolr ama
Yok be dostum farketmiyo ben içerdeki oksijeni bitiren şömine görmedim şuana kadar.

Kapalı şöminelerde Sistemin işleyişi gerçekden süper.
cehennem odası görünmüyo şekilde
cehennem odası şömine olmazsa şömineden istenilen verimi almak güçleşir
evet üstteki sıcak hava çıkışının tam üstünden kapatılıp bu oda oluşturlmalıdır
eski bir resim yaklaşık on sene önce şöminecilerin katoloklarını süsleyen eski bir proje

Çok mantıklı bir işleyiş emeginize saglık teşekkürler
böyle bir sistemi sobadada denicem bakalım olcakmı
biz ısı odasında direk çelik boru ile değilde hazne ile çelik boru arasına kıvrımlı 316 krom çelikten bir ısı abaratı yerleştirmekteyiz. böylece hazneden çıkan sıcak dumanın bacadan birden gitmesini engelemiş oluyor.
ÇAĞLAR ŞÖMİNE